הישראלים אוהבים בשר, והרבה. לא בכדי אנחנו בוחרים לציין אירועים חגיגיים על ידי "על האש" – ימי הולדת, מפגשים משפחתיים וכמובן יום העצמאות. העניין הגובר בבשר איכותי גרם לישראלים לחפש איך להרחיב את האופקים שלהם ואת האפשרויות ליהנות מעוד עולמות של בשר איכותי וטעים. יותר ויותר ישראלים מגלים את הפלא שנקרא מעשנות בשר, והן לחלוטין מאיימות על המנגל המוכר והאהוב. אז מה הן מעשנות בשר והיכן מוצאים מעשנות בשר מומלצות? יצאנו לבדוק.
מעשנות בשר מומלצות – מה היא מעשנת בשר?
מעשנה היא למעשה תנור בו אנו אופים את הבשר, אך זה הוא לא סתם תנור, זה הוא תנור המספק טעם לכל דבר הנצלה בתוכו. מעשנת הבשר היא חלל השומר על טמפרטורה אחידה לאורך זמן כאשר בתוך המעשנה ישנו מחולל עשן שתפקידו הוא למלא את חלל הצלייה בעשן לכל אורכו של תהליך הצלייה, מה שמשווה לבשר הנצלה בתוכו טעם מעושן, ייחודי ועמוק.
מעשנות בשר מומלצות – סוגי מעשנות
ישנם מספר סוגים של מעשנות בשר:
- מעשנת בשר מסורתית – מעשנת בשר מסורתית היא מעשנת בשר העובדת על פחמים כאשר החום בתוך המעשנה מופק מן הפחמים עצמם. העשן בתוך המעשנה מתקבל באמצעותם של קוביות או גושי עץ, או משבבי עץ מרוסקים.
- משנת בשר אוטומטית – מעשנת בשר אוטומטית היא מעשנה העובדת על פלט כאשר גם החום וגם העשן מופקים מן הבערה של כופתיות העץ. הטכניקה הזו נותנת עשן שהוא נקי יותר ולכן גם עדין יותר.
אילו מן המעשנות הללו נחשבות למעשנות בשר מומלצות? למען האמת, הכל עניין של העדפה. מבחינת הטעם, מעשנת בשר אוטומטית מספקת לבשר טעם עדין יותר של עישון, וזאת בגלל העשן הנקי יותר שהיא מפיקה. מעשנת בשר מסורתית נחשבת בעיניי חובבי המעשנות למאתגרת, מכיוון שעישון בשר מחייב שמירה על טמפרטורה אחידה וקבועה ולכן היא מצריכה תשומת לב והתעסקות מתמדת לאורכו של הבישול על מנת שטמפרטורת הצלייה תישמר, לעומת מעשנות חשמל או גז המצריכות פחות התעסקות, מכיוון שהן מתוכנתות לשמור על מידת חום לכל אורך הבישול. כמו כן, ההתעסקות במעשנות אוטומטיות היא פחותה ולכן מעשנות אוטומטיות הן גם פחות מלכלכות.
מעשנות בשר מומלצות – כיצד בוחרים?
ובכן, ההמלצה שלנו היא לפנות לחנויות המתמחות בתחום עישון הבשר, על מנת שיוכלו להתאים לכם את המכונה שלכם; אם אתם מתחילים, אולי שווה לא לרכוש מעשנה יקרה, על מנת לראות שאתם "מתמידים" ומקפידים לתחזק את המעשנה כראוי. כאשר אתם רוכשים את המעשנה הראשונה שלכם, אנחנו ממליצים להזמין חברים לערב של בשר ויין, כל זאת לצד אש חיה כמו מדורות גן שגם הן מתחילות להיות פופולריות מאוד בקרב הישראלים ולפנק אותם בבשר טעים, מעושן ואיכותי.