בלב הגליל, בין נופים עוצרי נשימה ומדרונות מוריקים, שוכן יקב גליל – פנינה קולינרית המשלבת יין משובח ומסעדת בשר איכותית תחת קורת גג אחת. המקום מציע חוויה זוגית מושלמת המשלבת טעמים, ריחות ונופים שאין שני להם, בדיוק במרחק נסיעה קצר מהעיר הרועשת.
מסורת של יין וטעמים
כרמי היקב, הנטועים על מדרונות הגליל כבר למעלה משלושה עשורים, נהנים מתנאי אקלים ייחודיים המאפשרים גידול ענבים באיכות יוצאת דופן. האדמה הבזלתית, יחד עם הפרשי הטמפרטורות בין היום והלילה, מעניקים ליינות היקב את האופי המיוחד שלהם. הייננים המנוסים של היקב משלבים בין מסורת עתיקה לטכנולוגיה חדשנית, ויוצרים יינות זוכי פרסים בינלאומיים.
ביקור ביקב כולל סיור מודרך בין חביות העץ העתיקות, הצצה אל תהליך ייצור היין מהענב ועד לבקבוק, וכמובן – טעימות של מיטב היינות. מומחי היין של המקום ישמחו לספר על התהליכים, ההיסטוריה והסיפורים מאחורי כל יין, ולהתאים לכם את היין המושלם לטעמכם האישי.
חוויה קולינרית בלתי נשכחת
לצד היקב פועלת מסעדת בשר יוקרתית המציעה תפריט עשיר המבוסס על חומרי גלם מקומיים ועונתיים. השף של המסעדה, בעל ניסיון בינלאומי, מקפיד על שימוש בבשר טרי שמקורו בעדרים מקומיים שגדלים בתנאים אופטימליים. תפריט המסעדה משתנה בהתאם לעונות השנה ולמה שהטבע מציע, אך תמיד כולל מנות בשר מושלמות – מסטייק אנטריקוט מיושן ביבש ועד לנתחי טלה עסיסיים שנצלים בתנור אבן מסורתי.
המסעדה ממוקמת במבנה אבן עתיק ששוחזר בקפידה, עם חלונות פנורמיים המשקיפים אל הכרמים והנוף הגלילי. בקיץ, הסועדים יכולים ליהנות מישיבה במרפסת מוצלת, כאשר בחורף אש בוערת באח האבן יוצרת אווירה חמימה ואינטימית.
ארוחה זוגית מושלמת
אחת החוויות המומלצות ביותר ביקב היא ארוחה זוגית מיוחדת, הכוללת תפריט טעימות ייחודי המותאם במיוחד לכל זוג. הארוחה נפתחת בטעימות יין מודרכות בליווי מבחר גבינות מקומיות, ממשיכה במנות ביניים מפתיעות המשלבות טעמים מקומיים ובינלאומיים, ומגיעה לשיאה במנת בשר מרכזית מושלמת המלווה ביין אדום עשיר במיוחד מבציר השמור של היקב.
הארוחה הזוגית מסתיימת בקינוח ייחודי, שנוצר על ידי קונדיטור היקב, לעיתים קרובות בשילוב פירות עונתיים מהמטעים הסמוכים וכמובן – כוסית יין קינוח מתוק המיוצר ביקב.
בין בשר ויין
מה שהופך את החוויה ביקב לייחודית כל כך הוא השילוב המושלם בין הבשר והיין. צוות המקום מקפיד על התאמה מדויקת בין היינות השונים למנות הבשר, כך שכל ביס מלווה בלגימה המשלימה אותו בצורה מושלמת. למשל, נתח סינטה עסיסי עשוי להיות מוגש עם יין שיראז כרמל עשיר, בעוד שצלעות טלה בתיבול עשבי תיבול מקומיים יוגשו עם יין קברנה סוביניון מרוכז.
ביקב מבינים כי חוויה גסטרונומית אמיתית היא יותר מסך חלקיה, והארוחה מתוזמנת ומתוכננת כך שהיא מספרת סיפור קולינרי שלם, מהפתיחה ועד לקינוח, כאשר השירות המקצועי והלבבי משלים את החוויה.
עבור אוהבי היין והבשר, יקב גליל הוא יעד שאסור להחמיץ. בין אם מדובר בחגיגת יום נישואין, הצעת נישואין מרגשת או סתם פינוק זוגי ספונטני – המקום מספק את התפאורה המושלמת לרגעים בלתי נשכחים, ומבטיח חוויה שתישאר בלבבות ובחיך עוד זמן רב לאחר מכן.