הקשר בין מגדת עתידות, מכשפה וקריאה בקלפים: מסע אל עולם המיסטיקה
"25 שנים של רווחים" – המהפכה של האנרגיה הירוקה
- כתבות וידאו
- 0
- 794
- 1 דקת קריאה
עם בחירתו של הנשיא ביידן לתפקיד, הנשיא חתם על 28 צווים נשיאותיים. אחד מהם הינו החזרה להסכם האקלים ואנרגיה מתחדשת. כעת חברה ישראלית בשם: רקיע סולאר , מציעה פיתרון דומה אשר מבוסס על מודל של השכרת גגות גדולים.
סביר להניח שאם אתם מתעסקים ביזמות כנראה ושמעתם על איילון מאסק. אחת מהחברות שבבעלותו נקראת סולר סיטי, וכיום היא יצרנית החשמל הגדולה ביותר בארצות הברית. בשנת 2016 מאסק ובן דודו קנו את החברה ובעזרת טסלה וההון העצמי שלה שמוערך בכ- 2.6 מילארד דולר, קנה אג"ח העיסוק העיקרי של סולר סיטי כיום הינו אנרגיה ירוקה, שבעזרתה רצה וניסה מאסק לעזור למדינות רבות בארצות הברית ב 2017 שחצי מדינה נותקה מהחשמל. מאסק הציע שתוך מספר שבועות הוא יוכל להחזיר את כולם לשגרה.
השינוי הגדול הגיע בשנת 2007
חשוב לדעת שהמערכות הסולאריות פועלות בעזרת תא סיליקון, אשר נפוץ מאוד כיום, והתא סיליקון הוא האחראי להמיר את האור (השמש) לחשמל. עד שנת 2007 רוב החברות בעולם העסקי של האנרגיה הירוקה ביקשו בעלות על המערכות ובנוסף גם על הגגות שהם הותקנו המערכות. לאחר שנת 2007 חברות רבות עשו שינוי של 180 מעלות שכלל השכרה של גגות מאנשים פרטיים, דבר שמאפשר את כניסתם לשוק של אנשים ללא ידע או מכשור רלוונטי. כיום חברת רקיע סולר מביאה חדשנות – כל בעל נכס יכול לקחת גג בעלותו ולייצר ממנו הכנסה נוספת של 10-15%, בנוסף הדבר מעלה את שווי הנכס לפחות ב 3% עד 6% וכל זה בזכות המערכות שעל הגג.
ליצירת קשר עם רקיע סולאר השאירו פרטים
25 שנים של רווחים
ההסכם של חברות האנרגיה הירוקה אל מול המדינה ובמקביל אל מול הלקוחות הפרטים תקף ל 25 שנים שבמהלכן בעל הנכס מקבל תשלום שוטף השכרת הגג לחברה , וכל זה ללא השקעה של בעל הבית – לא בתפעול ולא בהקמה של המערכת הסולארית . במידה ובעל הנכס ירצה להרחיב את הנכס ולבנות קומה נוספת, קיים לכך פיתרון. המערכת הסולרית אשר מותקנת על הגג הינה מודולרית, משמע שניתן לפרק, לאחסן ולהרכיבן מחדש. בזכות כך ההסכם אינו נפגע וממשיך להיות תקף, כל מה שבעל הנכס צריך לקחת בחשבון שבכל תקופת בניית הקומה הנוספת לא יהיו לו הכנסות, וכמובן שעלויות הפירוק וההרכבה הוא צריך לשאת.
כולם מרוויחים – אפילו הבית.
המהפכה של האנרגיה הירוקה מתאפשרת בזכות שלושה חסמים שירדו:
רגולטורי
המדינה וחברת החשמל שינו גישה.
מימון וכסף
עלות המערכת אינה זולה, בזכות חברות כמו רקיע-סולאר אשר מימנו את זה בעצמם.
גודל הגג
בעבר זה היה בעיקר במשקים, כיום זה בחברות פרטיות עם גגות של החל מ 100 מטר.
בסופו של דבר יש פה מצב של WIN WIN WIN בנוסף לכך שבעל הנכס מרוויח כסף, והחברה מרוויחה מן הסתם, בעל הנכס נהנה מבידוד נוסף שהבית שלו מקבל בין הגג לשמיים.
לדוגמא בקיץ, נוסף גורם מבודד המפחית את קרינת השמש ישירות על הגג … ולכן ומביא לצריכה נמוכה יותר של חשמל ובמקביל לרווחים הכספיים יש פה חיסכון כספי עקב ירידה בצריכת החשמל.