שבת | 20 בספטמבר 2025 | 19:34:12

שיקוי האלים שיחליף את הקפה של הבוקר

בעוד שאנחנו מכירים ואוכלים קקאו בעיקר בשוקולדים או במשקאות שוקו מושחתים. האטצקים הקדמונים, צרכו את הקקאו בדרך שונה לגמרי. משקה האלים שרקחו מקקאו פראי הוא אחד המשקאות הבריאים והעוצמתיים שתוכלו לשתות. כל הפרטים, בכתבה

לפני 4000 שנה גילו בני האדם את הקקאו. פירות הצמח עמוסים בזרעים שמנמנים ועטופים בתרמילים רכים ורטובים, הפרי והזרעים מרים ולא ראויים לאכילה, אבל האצטקים הקדמונים, שגילו את הקקאו בג'ונגלים של מרכז ודרום אמריקה, הם שתו את משקה הקקאו למרות שהוא משקה מר מאוד , בגלל שהם האריכות מאוד את תכונות הקקאו שנותן כוח, מיקוד , בירואת , פותח את הלב לאהבה ומרחיב את הקשר עם הבריאה. הם פיתחו תהליך מדוייק ומורכב כדי שנדרש כדי ליצור את משקה האלים.

איך מכינים את משקה האלים האצטקי המקורי?

מרוקנים את פולי הקקאו הרטובים מתרמילי הפרי. בשבוע הראשון הפולים תוססים תחת כיסוי של עלי בננה. לאחר מכן מייבשים אותם לשבוע נוסף ובסיומו, קולים אותם באש ואת הפולים הקלויים טוחנים לנוזל, מוסיפים צ'ילי ותבלינים נוספים, מים חמים ומעט מלח. המשקה מוכן!

רק מעטים זכו לשתות ממשקה האלים. אנשי המלוכה והדת שתו אותו בטקסים מיוחדים, חתן וכלה ביום כלולותיהם זכו לטעום אותו לראשונה בחייהם. כשהראשוני האירופאים הגיעו ליבשת אמריקה, הם גילו את הקקאו בעצמם. גם הם ראו בו משקה יוקרתי ומיוחד. עם השנים הדרישה האירופאית לקקאו הלכה וגדלה והוא הפך להיות לחומר הגלם העיקרי בשוקולד, הממתק הפופולרי בעולם. אבל דווקא כשהוספנו לקקאו סוכר, חלב, וחומרים שונים מעובדים, הסטנו אותו מהתפקיד והייעוד המקורי שלו, רוקנו אותו מהחומרים המזינים והאיכותיים שהוא אמור להעניק לנו.

לשמחתנו, חכמת האצטקים העתיקים לא נעלמה, אפשר לחזור למקורות. לשתות את שיקוי הקקאו הפראי המקורי.  הקקאו הפראי עשיר בנוגדי חמצון חזקים, ויטמינים וחומרים חשובים לגוף. מחקרים מצאו את שתיית שיקוי קקאו פראי תורמת לשיפור לחץ הדם, משפיעה לטובה על הזרמת דם למוח ובכך תורמת לריכוז ולתחושת עוררות לשעות.

בנוסף, הוא מפחית סטרס, ומעורר אמפתיה וחברותיות. ובכלל, הקקאו פשוט עוזר לנו לפתור מצבים נתונים. במילים אחרות, הוא יכול להתאים את עצמו למצב שלכם. ולכן יעיל במגוון סיטואציות. החל ממשקה מרגיע ומנחם לפני השינה, משקה מעורר וממקד בשעות הבוקר (הוא התחליף המושלם לקפה וזאת כשהוא מכיל כמות זניחה של קפאין), כנשנוש מנחם ומספק לשעות שהגוף מבקש מתוק, שיקוי קקאו פראי לא מכיל סוכר לבן ובזכות התמרים האורגניים, הוא מכיל גם סיבים שתורמים לתחושת שובע.

היזם והאיש מאחורי שיקוי קקאו פראי בישראל, הוא אלכס וסרמן,  שנחשף לטקס הקקאו הראשון שלו רגע אחרי גיל 40, במהלך סדנה בהנחיית שמאן שהגיע ממרכז אמריקה, בה השתתף.  השמאן חילק לכל המשתתפים משקה קקאו, המשקה לא היה  טעים במיוחד והיה לו מרקם מוזר, ובכל זאת הרגיש שהוא עובר חוויה משמעותית בזכות הקקאו הפראי. באותו רגע הוא הבין שכל החיים הוא הכיר את הקקאו רק דרך הממתקים והשוקולדים שבסופר, ופספס את העוצמות הגדולות שיש למשקה האמיתי להציע.

מאז אותו טקס, חקר וסרמן את סודות הקקאו הפראי ופיתח את השיקוי, התערובת הייחודית שהיא פרי פיתוחו. פולי הקקאו של שיקוי קקאו פראי מגיעים מחוות אקולוגיות ומקיימות במרכז אמריקה, אל הפולים מוסיפים תמרי מג'הול אורגניים מבקעת הירדן ותבלינים. הוראות ההכנה פשוטות, רק מוסיפים מים חמים, מערבבים ושותים. המשקה הוא אורגני, ללא סוכר מוסף, טבעוני, מיוצר וגדל בתנאים מקיימים.

שיקוי קקאו פראי מוכרים היום את אריזות השיקוי הייחודי באתר החברה, כולל משלוחים בארץ ובחו"ל.

המוצר אינו תרופה ולא מתיימר להיות תחליף לתרופה.

אם אהבתם אפשר גם לשתף

Facebook
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print
Threads

למידע נוסף ופרסום באתר השאירו פרטים

כתבות נוספות
מה תרצו לחפש