שבת | 20 בספטמבר 2025 | 19:03:54

רעיונות למתכונים צמחוניים לפסח

אנחנו חיים בעידן בו המודעות לאוכל גבוהה מאי פעם – רבים דואגים לבריאות, לכושר, לתזונה מזינה וגם לבעלי החיים. מי שהחליטו לבחור בדרך חיים של צמחונות אולי התפשרו בעבר, אך כיום הם נהנים כמו כולם מארוחות מזינות וגם קלות להכנה, כאשר המרכיבים העיקריים מבוססים על ירקות ופירות אך לא רק – ישנן מנות פסטה, מנות אורז, מוקפצים, וכמובן קינוחים מצוינים שיכולים להיות חלביים או פרווה. בחג הפסח הקרוב האורחים הצמחונים שלך לא יפסיקו ללקק את האצבעות? הכנו לכם מספר רעיונות להרכבת ארוחת חג צמחונית מלאה וטעימה במיוחד. 

מנה ראשונה – אנטיפסטי בתנור עם בייבי ברוקולי 

אחת המנות הצמחוניות האהובות ביותר היא אנטי פסטי ולנו יש את המנה שתהיה מושלמת לשולחן חג הפסח. כדי להכין ארבע מנות נעשה שימוש בשתי חבילות של ברוקולי מופרד לפרחים קטנים, חבילת אספרגוסים אותם נחתוך לשלושה, 12 עגבניות שרי וארבעה בצלצלי שאלוט. לירקות נכין רוטב טעים המורכב מרבע כוס סויה, רבע כוס צ'ילי מתוק, שתי כפות של חומץ או לימון, רבע כוס שמן ושלוש שיני שום קצוצות. את הרוטב מערבבים, מניחים בקערה את הירקות ויוצקים עליהם את הרוטב, אופים ומגישים לצד שלט קצוץ וטרי וניתן לקשט את המנה עם שקדים קלויים. 

מנה עיקרית – ניוקי עם תרד ופטריות

מנה עיקרית נהדרת לשולחן בו אוכלים צמחונים היא מנת ניוקי טעימה וחמימה שנחשבת גם למנה משביעה במיוחד. כדי להכין ארבע מנות ניקח חבילת ניוקי אחת, שלושים גרם של חמאה, שתי כפות שמן זית , 250 גרם של דלעת קצוצה לקוביות קטנות, חבילת תרד, שתי שיני שום, חבילת פטריות שי-מג'י וכמובן מלח ופלפל. את הניוקי נבשל על פי הוראות היצרן ובינתיים נכין את הרוטב: נחמם על מחבת באש בינונית שמן וחמאה, נוסיף שום ונטגן אותו דקה אחת, נוסיף את הדלעת, קצת סוכר, נחכה להזהבה קלה וקרמול, נוסיף את התרד ונחכה שהנפח שלו ירד מעט. לאחר מכן מוסיפים את הפטריות, מקפיצים ומוסיפים את הניוקי, בהגשה כדאי להוסיף גבינת פרמז'ן. 

קינוח – טראפלס חרוסת-ג'ינג'ר על מרור

כל ארוחה טובה צריכה להסתיים עם קינוח מצוין ולנו יש הצעה למתכון ייחודי שמתאים במיוחד לסיום ארוחה צמחונית משגעת. לצורך הכנת המנה נצטרך שני ראשי אנדיב, 500 גרם של תמרים מגולענים, 150 גרם אגוזי מלך, 50 גרם צימוקים, חצי כפית קינמון, תפוח עץ מגורד, שתי כפות סילאן, 50 גרם של שורש ג'ינג'ר מגורד וחצי כוס יין אדום. איך מכינים את המנה? את הרכיבים לחרוסת מערבבים יחד ומניחים בתוך המקרר לחצי שעה. לאחר מכן מרטיבים מעט את הידיים, מכדררים כדורים קטנים מהעיסה, בערך בגודל של שלושה סנטימטרים ומצפים אותם באגוזים קצוצים. 

מתכונים מנצחים עושים את העבודה

כאשר מחפשים מתכונים לפסח שיעשו את העבודה בתחום הצמחוני כדאי לעשות שימוש בירקות ופירות טריים, בחומרי גלם איכותיים במיוחד וכמובן במתכונים שיעשו את השילובים המנצחים. ככלל, מתכון מנצח יכול לעשות את ערב החג למושלם, במיוחד עבור מי שחושבים שהמנות שלהם יהיו מהפחות מושקעות על השולחן. 

אם אהבתם אפשר גם לשתף

Facebook
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print
Threads

למידע נוסף ופרסום באתר השאירו פרטים

כתבות נוספות
מה תרצו לחפש