אם לפני 20-30 שנים כל מי שערך אירוע ביקש להגיש לאורחיו כמויות גדולות של בשר, שנתפש כבסיס הכרחי לארוחה מוצלחת, היום המגמה שונה לחלוטין. ביותר ויותר אירועים הקייטרינג הוא חלבי, על בסיס חומרי גלם מובחרים. המנות קלילות יותר ולא פחות טעימות (למעשה, כשבוחרים נכון את חברת הקייטרינג הן יהיו טעימות להפליא), אין מגבלת כשרות על הקינוחים והצמחונים והטבעונים שהולכים ומתרבים נהנים גם הם מארוחה משובחת.
באופן טבעי כשבוחרים באופציה של קייטרינג חלבי מחירים שגובות חברות שונות הם שיקול מרכזי בהחלטה, ולכן כדאי לדעת מהם הפרמטרים שמשפיעים על עלות השירות.
תפריט מגוון
ככל שהתפריט מגוון יותר, כך הצעת המחיר שתקבלו תהיה גבוהה יותר. הסיבה לכך היא הצורך להכין מספר רב של מנות, על בסיס חומרי גלם רבים. מצד שני, ככל שהתפריט מגוון יותר כך מובטחת שביעות הרצון של כל האורחים והאורחות, שכל אחד מהם ימצא מענה מושלם להעדפות שלו, כך שגם התועלת עולה. כתוצאה מכך, כשבוחנים את היחס שבין העלות לתועלת, תפריט מגוון הוא בהחלט יתרון.
איכות חומרי הגלם ואופן ההגשה
היחס הראוי להצעות מחיר זולות מאוד הוא 'כבדהו וחשדהו'. בפרט כדאי לבחון היטב את איכות חומרי הגלם שמהם יוכנו המנות שתגישו לאורחים שלכם, וגם לאופן ההגשה נדרשת הקדשת תשומת לב. במקרים רבים ההבדל בין קייטרינג חלבי סביר לבין קייטרינג חלבי מצוין הוא לא רק פערי המחירים אלא גם הנראות של המנות וצורת ההגשה – ולכן חשוב להתייחס לשני הצדדים של המשוואה.
היקף השירות
כשמשווים מספר חברות המציעות קייטרינג חלבי לאירועים, כדאי לבדוק גם מה כולל השירות. בפרט יש לכך חשיבות כשנדרשים מלצרים, כשבמקרה כזה יש לוודא אם הצעת המחיר כוללת גם את עלות השירות הזה. כמו כן מומלץ לקרוא היטב את הסכם ההתקשרות עם חברת הקייטרינג, כדי שלא יתחבאו בו סעיפים שעלולים להקפיץ את המחיר. סעיף משמעותי במיוחד הוא זה שמאפשר לכם לעדכן את מספר המנות המוזמנות סמוך ככל האפשר למועד האירוע.
טווחי המחירים המקובלים
באופן עקרוני כשמזמינים קייטרינג חלבי מחירים מקובלים הם 100-200 ₪ למנה באירועים פרטיים, והחל מ-250 ₪ למנה בחתונות. כאמור ישנם לא מעט הבדלים בין שירותי קייטרינג שונים לא רק מבחינת המחיר, אלא גם מבחינת התמורה, ולכן לא כדאי לייחס לתג המחיר משקל גבוה יתר על המידה. באתר https://www.cater-in.co.il תמצאו מידע רלוונטי נוסף שיוכל לעזור לכם בבחירה.


