לשחרר את בריטני | מהי אפוטרופסות ?

בשבועות האחרונים התפרסם הסרט הדוקומנטרי על חייה של של הזמרת הבינלאומית בריטני ספירס, ורבים התקשו להישאר אדישים לכך. המצב הנפשי שלה הביא לכך שאביה הפך לאפוטרופוס הרשמי שלה האחראי על כל רכושה וכספה האישי, באופן זה היא איבדה את הדבר האלמנטרי של שליטה בנכסיה.

הזמרת הבינלאומית בריטני ספירס חגגה השנה 39, ומסתבר שמזה 12 שנה כל זכות לניהול הקריירה שלה רכושה נמצא בידי אביה. בעקבות הסרט הדוקומנטרי "לשחרר את בריטני", המודעות בנושא אפוטרופסות עלתה ומכיון שהנושא מורכב הוא מעורר סימני שאלה. עו"ד רונן דליהו המתמחה בנושאי אפוטרופסות ועוד הגיע לעשות לנו קצת סדר ומסביר לנו קצת יותר על נושא האפוטרופסות.

 

מה עומד מאחורי חוק האפוטרופסות, ומה תוקפו המשפטי לאדם אשר מלאו לו 18?

"החוק שנמצא במדינת ישראל נקרא חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות והוא בעצם מסדיר החלטות של אדם על אדם, לדוגמא : כאשר מדובר בילדים קטינים הורים שלהם הם האפוטרופסים הטבעיים שלהם עד גיל 18 כלומר הם מקבלים עליהם החלטות גם מבחינת הזכויות וגם מבחינת החובות והם שניהם אפוטרופסים טבעיים." עו"ד דליהו מוסיף ומציין כי ישנם מצבים בהם אדם אינו יכול לקבל החלטות בעצמו על גופו ורכושו ואז בית המשפט נתון למצב בו הוא צריך למנות אפוטרופוס לאחרי חוות דעת של עובדים סוציאלים ופסיכולוגים. בדרך כלל אם יש הרבה מאוד רכוש ונכסים וצריך לנהל אותם אז אנשים מקצועיים כמו עורכי דין, רואי חשבון כאפוטרופסים לרכוש של אדם.

ליצירת קשר עם עו״ד רונן דליהו השאירו פרטים

האם יש חלופות לנושא של נושא האפוטרופסות?

"לפני כמה שנים עבר תיקון לחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות שבעצם אפשר לעשות ייפוי כח מתמשך, זהו מצב בו מכשיר משפטי מעולה שאדם כשהוא צלול ומבין שהוא יכול לקבל החלטות, מסמיך את האנשים והוא מונע מריבות בעתיד בין הילדים, בין בני המשפחה והוא בעצם קובע בדיוק מה הוא רוצה כמו שהוא יכול לקבוע כאשר הוא עושה צבא".

 

מה אתה בתור עורך דין בתחום הזה חושב על המצב של הזמרת והאם סרט דוקומנטרי כמו שעשו מעריציה של בריטני יכול לעזור במצב כזה , האם זה קביל בבית משפט? 

"אני מבין את הצעקה של המעריצים שרואים בה דמות נערצת שיכולה לקבל החלטות אבל כנראה שלא באמת יודעים את הנסיבות ותמיד תהיה תיאוריה קונספירציה כזאת או אחרת. מבלי להביע עמדה חד משמעית כי אני לא באמת מכיר את העובדות לשורן כפי שהועברו לבית המשפט שם".

עו" דליהו מציין כי כי בית המשפט ממנה אפוטרופוס לאחר שבוחנים את הנושא לעומק ולא עושה זאת בקלות דעת  או ללא מאמץ. בנוסף בית המשפט מצווה לבחון אם אותו אדם שממנים לו כאפוטרופוס מה עמדתו לתהליך ולאחר מכן בוחן זאת מבחינה משפטית ונפשית, הרי כשממנים למישהו אפוטרופוס אתה שולל לו את החירות לקבל החלטות על עצמו ועל רכשו.

ליצירת קשר עם עו״ד רונן דליהו השאירו פרטים

חדשות נוספות

יצירת קשר