עוברים לדירה חדשה? מזל טוב! לפני שמתחילים לארוז, חשוב מאוד לוודא שלא מצפות לכם שום הפתעות לא נעימות. בדק בית הוא תהליך שיכול למנוע מפח נפש ולחשוף בזמן תקלות ובעיות שעדיף לתקן בהקדם – וכך למנוע נזק מתמשך לנכס החדש שלכם
השקעתם זמן בחיפוש, בדקתם לא מעט דירות, ובסוף מצאתם את הדירה החדשה שלכם. אבל גם אם הדירה נראית מושלמת כלפי חוץ, זה לא בהכרח אומר שאין בה ליקויים שדורשים טיפול. רטיבות, עובש, רמות קרינה גבוהות או ליקויי בנייה – מדובר בבעיות שעלולות להיות נסתרות מהעין הבלתי מיומנת. בדק בית יסייע לכם למפות את כל הליקויים, מה שיאפשר לכם לדאוג לתיקון שלהם או אפילו לקבל הנחה במחיר הדירה.
איך מבצעים בדק בית?
בדק בית הוא תהליך שמבוצע על ידי מהנדס מומחה בתחום, שיודע איפה לחפש ולזהות ליקויים בנכס. המהנדס עובר בכל החדרים בבית ובודק את הקירות, התקרה, הרצפות והחלונות. המטרה של התהליך היא לזהות בזמן ליקויים מסוגים שונים, בין אם מדובר בליקויים שניתנים לתיקון או כאלה שיגרמו לכם לשקול מחדש אם אתם רוצים לגור בנכס הזה. רטיבות, למשל, היא בין הליקויים הנפוצים ביותר – ויכולה להימצא בכל דירה, גם בדירות חדשות או שמורות במיוחד. ליקויים נוספים יכולים להתבטא בבעיות באיטום, עובש, בלאי וליקויי בנייה שלא ניתן לראות בעין לא מיומנת – כמו שיפוע במרפסת או חלונות שלא נמצאים בגובה הנכון מהרצפה.
האם צריך לבצע בדק בית גם בדירה חדשה מהניילון?
דעתם של צוות חדשות 10 הוא שבהחלט צריך לעשות בדק בית מדירה בקבלן! בדירות חדשות אמנם לא סביר שנמצא ליקויים הקשורים בבלאי, אך עדיין יכולות להיות בהן בעיות שקשורות לבנייה עצמה. בנייה היא תהליך מסובך, וכדי שלא יקרו טעויות נדרשת רמה גבוהה במיוחד של מקצועיות, דיוק וסנכרון בין גורמים שונים. המציאות היא כזאת שברוב המוחלט של המבנים בישראל יש ליקויי בנייה כאלה ואחרים, שיכולים לנבוע מחסכים בהכשרה של העובדים או מהרצון של הקבלן לחסוך כסף ולעגל פינות. גם דירה חדשה מהניילונים יכולה לסבול מליקויי בנייה או פגמים אחרים, ודווקא בדירות כאלה הסיכוי שלכם לזהות את הליקויים הוא נמוך יותר.
בדק בית עושים לפני הקנייה
בדק בית הוא תהליך שחשוב לעשות לפני שחותמים על חוזה וסוגרים את רכישת הדירה. התהליך הזה יסייע לכם להבין טוב יותר את האיכות והשווי של הנכס, וגם יעזור למנוע ליקויים בטיחותיים ואסתטיים בנכס.