מעשנות הבשר מלוות את האנושות מזה שנים, כשהן מאפשרות לנו ליצור מטעמים נפלאים ומיוחדים עוד מימים עברו. העישון היה ונשאר אחת משיטות הכנת המזון הנפוצות ביותר, כשעם השנים היא רק הולכת ומשתכללת; עם מעשנות משוכללות, שבבי עץ לעישון במגוון רחב של ניחוחות וטעמים, ועוד רבים ונפלאים. בהקשר של שבבי העץ, הרי ברור שנרצה להוסיף את הטעמים והניחוחות הללו למטעמים שאנחנו יוצרים! אבל איך בוחרים את השבבים המתאימים והנכונים?
איך נבחר שבבי עץ לעישון ומהן האופציות הנוספות?
שבבי עץ לעישון מגיעים ארוזים ומוכנים לשימוש, וכל הכיף טמון בעובדה שאפשר לגוון ולהתנסות בכל פעם בסוג אחר, ולבחון את הטעמים החדשים ועד כמה הם מוצאים חן בעיניכם. ניתן לשלב אפילו כמה סוגים של עצים כדי ליצור תערובות מיוחדות וחד פעמיות שייחודיות רק לכם! אז כיצד אפשר לדעת באילו שבבים לבחור לצרכי העישון?
- עץ יבש – חשוב לציין שעץ לעישון חייב להיות יבש, אפילו לאחר תהליך ייבוש או חימום ארוכים. עצים רטובים יישרפו בצורה שאינה אחידה ולא יפיקו לא עשן, לא ארומות ולא טעמים כפי שאנחנו רוצים, מה שסביר להניח יפגע בתהליך העישון. כשמעשנים בשרים, המטרה היא לעשות זאת באמצעות עשן נקי שאינו סמיך ולבן מידי.
- התאימו את העץ לבשר – ישנו כלל אצבע בעולמם של חובבי הבשר, על פיו ככל שהחלק שבחרנו לצלות נחשב לעדין יותר, כך נרצה לחשוף אותו לתהליך עישון שנחשב לקל יותר (כלומר עם טעמים וריחות שלא נחשבים לחזקים וגסים מידי). התאמה של סוגי השבבים לבשר חשובה מאין כמוהה ותורמת להשגת תוצאות מעולות.
- פשוט להתנסות – ביננו, בעיקר אם זו הפעם הראשונה שלכם, ההמלצה היא לא לפחד להתנסות ולבחון טעמים שונים! לכל שבבי עץ יש תכונות שונות שמפיחות טעמים שונים בבשרים. זה עולם שלם שרק מחכה שתגלו אותו, ומתי הוא הזמן הטוב ביותר לעשות זאת, אם לא עכשיו?!
כיצד עובד תהליך העישון
בין אם בחרתם שבבי עץ לעישון או עצים של ממש, יש להשרות את העצים לכמה שעות במים בכדי למנוע ממנו להישרף. אתם רואים את הסתירה הזו? ובכן, נסביר; במקום להישרף הרבה יותר מידי מהר, השבבים שנשרפים לאיטם יפזרו עשן שיסייע להעצים את הארומות והטעמים אפילו יותר. לאחר ההשרייה נעביר את העץ לקופסת עישון. סביר שברשותכם מעשנה מומלצת ואיכותית, כזו שאפשר לסגור הרמטית בזמן העישון. חשוב לא לפתוח את המעשנה שכן כל פתיחה שכזו, משפיעה על הטמפרטורה של המזון.
מקווים שהצלחנו לעשות לכם סדר בעולמם של שבבי עץ לעישון ושכעת, אתם מרגישים מוכנים לצאת ולהתנסות באחד מהעולמות הקולינריים המהנים, המיוחדים והטעמים ביותר שיש! כאן, השמיים הם הגבול ולטעמים הנפלאים אין סוף. והעיקר, שיהיה לכם טעים!