חמישי | 20 במרץ 2025 | 23:26:34

הסכם בין יורשים

הסכם בין יורשים

אנשים צוברים במהלך חייהם נכסים, כשהם עוזבים את העולם נהוג שהעיזבון שלהם מועבר ליורשים, בהתאם לצו הירושה או לצו קיום צוואה. עם זאת, החוק בישראל מאפשר ליורשי המנוח לשנות את צורת חלוקת העיזבון באמצעות הסכם בין יורשים שנקרא גם הסכם חלוקת עיזבון. מהו אותו הסכם ומתי וכיצד ניתן לערוך אותו? הכנו לכם את כל המידע שאתם צריכים לדעת.

מהו הסכם בין יורשים?

ישנם מקרים רבים בהם הירושה המחולקת אינה יעילה כאשר מסתכלים עליה מההיבט הכלכלי, היא עלולה לא להתאים ממגוון סיבות ואף לגרום לסכסוכים בין בני המשפחה השונים. ניתן לשנות את הצוואה ואת צורת חלוקת הירושה באמצעות הסכם יורשים, גם אם הוא לא תואם את הצוואה וגם אם מדובר על חלק מהנכסים ולא כולם, אך כדאי לדעת, התנאי החשוב והעיקרי הוא שכל היורשים צריכים להסכים לכך. במקרים בהם כל היורשים מסכימים על התנאים אך יש יורש אחד שלא מסכים, ניתן לפנות לבית המשפט בדרישה שיכריע בסוגיה.

באילו מקרים נעשה שימוש בהסכם בין יורשים?

ניתן לבחור לבצע הסכם כמעט בכל מצב, אך ישנם מקרים שכיחים בהם נעשה שימוש בהסכם זה והראשון בהם הוא קשר סנטימנטלי לאחד מהנכסים בצוואה. במקרים כאלה בדרך כלל אחד מהיורשים הוא בעל קשר סנטימנטלי מאוד עמוק עם נכס מסוים שאותו לא ירש במסגרת הצוואה, והיורשים יכולים להחליט יחד אתו שכן יקבל את הנכס.

עוד מקרה בו עורכים את ההסכם הוא כאשר ישנם יורשים אשר מתנגדים לצוואה, בדרך כלל יהיה זה אחד היורשים שמתנגד לצוואה והיורשים האחרים בוחרים לבצע את ההסכם כדי להימנע מהליכים משפטיים ארוכים. עוד סיבה יכולה להיות מניעה של שותפות בנכסי העיזבון, במקרים בהם יש צורך להפסיק שותפויות שאינן עובדות כמו שצריך בנכסי העיזבון.

עוד סיבה מאוד נפוצה לעריכת ההסכם היא בשל שיקולי מס שונים. לעיתים קרובות שינויים של דרך חלוקת העיזבון יוכלו להוביל לחיסכון של עלויות מיסים, לרוב יהיה מדובר בחיסכון משמעותי מאוד.

כיצד מקבלים אישור להסכם?

ברגע שכל היורשים מסכימים על עריכת ההסכם חוק הירושה קובע כי אין צורך לקבל אישור מבית המשפט על כך, ההסכם למעשה מקבל תוקף כאשר כולם חותמים עליו וניתן להגיש את ההסכם למימוש הצוואה למוסדות כלכליים שונים שמחזיקים בזכויות של המנוח, לרשם המקרקעין ולבנקים. עם זאת, כדאי לדעת כי במקרה בו היורשים רוצים להבטיח את תוקפו של החוזה ולהוביל למצב בו לא ניתן לבטלו, עליהם להגיש את ההסכם לבית המשפט ולקבל עליו את אישורו, כך שלמעשה ניתן להסכם תוקף של פסק דין עליו לא ניתן לערער.

מומלץ מאוד לערוך את ההסכם עם משרד המתמחה בתחום ואנו במשרד עורך דין צוואות וירושות קמרי ושות' נשמח לעמוד לרשותכם לכל שאלה ולעריכת ההסכם המיטבי עבורכם.

אם אהבתם אפשר גם לשתף

Facebook
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print
Threads

למידע נוסף ופרסום באתר השאירו פרטים

כתבות נוספות
מה תרצו לחפש