חמישי | 20 במרץ 2025 | 20:29:13

המדריך לפתיחת עסק בתחום הקנאביס

שוק הקנאביס הינו אחד השווקים הצומחים ביותר בארץ ובעולם המוערך בשווי של 22.9 מיליארד דולר וזה נשמע רעיון טוב לכל מי שבעל חשיבה יזמית בהתחשב בהזדמנויות העסקיות החדשות שהשוק המתרחב מציע. השקעה בתעשיית הקנאביס מצריכה הבנה במגמות השוק, העדפות הרוכשים והתחזיות העתידיות העשויות להיות מורכבות, במיוחד עבור משקיעים מתחילים.כדי להקל עליך, הנה טיפים חשובים שכדאי לזכור כאשר אתה מתחיל את מסע ההשקעה שלך.

קבלת אישור- סוג העסק ועיסוקו

חדשות 10 בדקו ומצאו כי ישנם עסקים רבים הקשורים לקנאביס שתוכל לפתח. אתה יכול להשתתף בחוות גידול/ריבוי הקנאביס, להקים מפעל לייצור מוצרי קנאביס וגם לספק שירותים חיוניים לעסקי קנאביס- זה יכול להיות באמצעות שיווק שותפים, בלוגים על קנאביס, מתן שירותים משפטיים ועוד.

  • חוות ריבוי (משתלה) – גוף שאחראי על גידול, גנטיקה וטיפוח של זני קנאביס ואספקתם לחוות הגידול.
  • חוות גידול – גוף שאחראי על גידול צמחי הקנאביס.
  • מפעל ייצור- גוף שאחראי על  ייצור מוצרי קנאביס.
  • בית מסחר- גוף שאחראי על אחסון מוצרי הקנאביס והפצתם לבתי המרקחת  ויצוא לחו"ל.
  • בית מרקחת- גוף שאחראי על חלוקה ומסירה מוצרי הקנאביס.
  •  אתר השמדה – השמדת קמ"ל.
  •  מעבדת שרות – שירותי מעבדה לאצוות ולמחקר בקנאביס.
  •  משנע – שינוע קנאביס או מוצרי קנאביס.

אי הכרת התחום המקצועי הינו אחת הסיבות העיקריות לכישלון עסקי, לכן לא מספיק לעשות דברים טוב, אלא קודם כל צריך לדעת את אשר עושים.

בשורה התחתונה, תחילה זהה את הפער בשוק, למד אותו מספיק כדי להיות מנוסה בתחום ולהיות בעל המשאבים הנכונים לפתיחת העסק ולניהולו.

הכנת תוכנית עסקית איתנה

כל עסק מצליח, כולל עסקי הקנאביס, חייב להיות מעוגן בתכנון מעמיק ותוכנית פעילות- בשפה המקצועית תוכנית עסקית. התוכנית צריכה להיות מפורטת מכל תוכנית עסקית אחרת בהתחשב בדרישות הרבות במדינת ישראל.

כשאתה מפתח תוכנית, זכור שעסקי הקנאביס משתנים ללא הרף. התחל בהבנת התקנות והעלויות העסקיות הכרוכות בהקמה ובניהול העסק שלך.

זיהוי לקוחות היעד שלך

כעת יש לך מושג על עסק הקנאביס האידיאלי ביותר להתחיל בו והחלטת למכור את מוצרי הקנאביס. 

המשימה הבאה היא למצוא לקוחות פוטנציאליים המעוניינים במוצרים שלך ולהגדיר מיהו קהל היעד אליו אנחנו מפנים את מאמצי השיווק ולפלחו מבחינה גיאוגרפית, דמוגרפית, ערוצי שיווק רלוונטיים וכו'.

הגדר את מוצרי הקנאביס שלך מנקודת מבט של לקוחותיך. הסביר כיצד המוצרים שלך יעזרו ללקוחותיך. תן להם לראות כיצד המוצרים שלך יענו על צרכיהם והראה להם כיצד מוצרים אלו ישפרו את חייהם.

לקוחות היעד שלך צריכים לדעת את היתרונות הספציפיים שהמוצרים שלך מציעים, ויתרה מכך הם צריכים לדעת כיצד מוצרים אלו עשויים לסייע להם בבעיותיהם השונות.

גיוס כספים

כמו בכל עסק מתפתח עליך לגייס הון כדי להניע את העסק, עלייך לחפש חלופות מימון בין אם ממשקיעים פרטיים ועד קבלת הלוואות מבנקים.

בדרך כלל בנקים מהססים לממן עסקים של קנאביס ואינם תומכים ברעיון מכיוון שקנאביס אינו חוקי בחלק מהמדינות. משקיעים פרטיים, לעומת זאת, פתוחים לרעיונות ומכירים בפוטנציאל של תעשיית זו.

ישנן מספר פלטפורמות מימון לסטארט-אפים מלבד משקיעים פרטיים. פלטפורמות אלו מציעות גב כלכלי לאור הפוטנציאל הרב שהן רואות בענף הצומח.

רישום העסק

לכל מדינה חוקים שונים לגבי פתיחה וניהול של עסקי קנאביס, עליך להכין שיעורי בית כדי להבין את דרישות הרישום  ,תיעוד, גופי הרגולציה וההיתרים הספציפיים שעלייך לקבל כדי לנהל את העסק שלך.

יש לזכור כי כל בעל עסק קנאביס חייב לעמוד בכללים ספציפיים. תהליך זה כרוך בבירוקרטיה רבה ותשלום דמי רישום גבוה, תהליך זה עשוי להיות יקר, אנא וודאו שלא יעלה לכם ביוקר.

תהליך הרישוי לעיסוק בישראל

  1. בקשה לקבלת אישור ראשוני.
  2. בחינת הבקשה לעמידה בתנאי הסף לרישוי והנפקת קוד לעומדים בתנאים.
  3. תכנון והקמת / התאמת אתר העיסוק ומבדקים לעמידה בתנאי האיכות הנאותים ובתנאי האבטחה.
  4. הגשת בקשה לרישוי העיסוק.
  5. רישוי העיסוק והתנהלות שוטפת.

הליך הגשת בקשה לקבלת רישיון עיסוק יעשה בהתאם להוראות פקודת הסמים המסוכנים והתקנות וכן על פי הנחיות ונהלי היק"ר כמפורט בנוהל 107 – הנחיות תהליך רישוי העיסוק בתחום הקנביס לשימוש רפואי ("מפת דרכים").

שיווק העסק שלך 

מזל טוב. כעת תהליך הרישוי והקמת העסק שלך  הסתיימו בהצלחה. והשלב הבא הנדרש הוא שיווק ומיתוג נכונים בכדי שהצרכנים הפוטנציאליים יוכלו להכיר אותך.

הבאתו של העסק לגלוי ברשתות החברתיות הוא כלי בעל עוצמה רבה לדחיפת המותג שלך לעייני ההמון וזוהי דרך שהוכחה מספר פעמים כיעילה ובעלת השפעה רבה על תודעתו של הציבור.

לסיכום, לפתוח עסק בענף הקנאביס זה לא קשה, אפילו למתחילים נטולי ניסיון. עם זאת, זהו תהליך שאינו פשוט; בהחלט תתקל באתגרים בדרך אך עם נחישות, אסטרטגיות עסקיות ותמיכה נכונה, העסק החדש שלך יוכל לפעול ולשגשג בקרוב. 

המלצה קטנה לסיום – זכור את טיפים אלה כשאתה מתכנן לפתוח עסק, ואני מקווה שהתהליך יהיה חוותי ופחות מסובך ממה שנראה.

 

אם אהבתם אפשר גם לשתף

Facebook
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print
Threads

למידע נוסף ופרסום באתר השאירו פרטים

כתבות נוספות
מה תרצו לחפש