חמישי | 09 באוקטובר 2025 | 00:43:28

האם חלו חוקים חדשים על עסקים פטורים בשנת 2022

משבר הקורונה הביא עמו לא מעט שינויים ואנו נמצאים בתקופה בה המחירים רק הולכים ועולים בכל התחומים. אמנם משכורות לא עולות וזה מה שיוצר משבר גדול במיוחד אצל רבים מהשכירים, אך דווקא אנשים שמוגדרים בתור עוסק פטור נהנים מהיכולת להרוויח עוד כמה אלפי שקלים בשנה מבלי להפוך לעוסקים מורשים. על מה שאתם חייבים לדעת על עוסקים פטורים במאמר הבא. 

השינויים שעוסקים פטורים נהנים מהם בשנת 2022

מעמדו של עסק במע"מ נקבע על פי מחזור העסקאות של העסק, ואם בשנת 2021 עסק יכול היה להרוויח עד 99,893 ₪ לשנה ולהיחשב עוסק פטור, החל משנת 2022 הוא יכול להרוויח עד 102,292 ₪ בשנה ולהיחשב כעוסק פטור. מדובר על כמה אלפי שקלים ואולי לאנשים נראה שמדובר על דברים של מה בכך, אך ההיפך הוא הנכון. בעוד השוק של השכירים סובל מכך שכל המחירים עולים ורק הם ומשכורותיהם נשארים מאחור, דווקא העוסקים הפטורים חשים איזה שהוא סוג של שוויון בכל הנוגע להיצמדות למדד. 

מיהו עוסק פטור ואילו חוקים חלים עליו בשנת 2022? 

עוסק פטור הוא עצמאי שלא גובה מע"מ (מס ערך מוסף) מלקוחותיו, מכאן גם הוא לא חייב בדיווחיים חודשיים למע"מ, אלא רק בדיווח שנתי אחד של סך כל הכנסותיו. מדובר על צורת ההתאגדות הזולה ביותר עבור אדם שרוצה להפעיל עסק עצמאי, הן מבחינת ההתעסקות היום יומית בניירת ובתפעול חשבונאי והן מבחינת ההתנהלות מול הלקוחות שמעדיפים עסק שלא גובה מע"מ בשל אפשרויותיו להציע מחיר נוח. 

עם זאת, כדאי לזכור שמדובר על עסק שפועל במחזור עסקאות די נמוך, ובמידה והוא עובר את סף העסקאות המדובר יהיה עליו להפוך לעוסק מורשה. הטבה משמעותית שיש לעוסק הפטור היא העובדה שהוא יכול להיות עוסק פטור תוך כדי שהוא עובד שכיר, מבלי שהמשכורת כשכיר תשפיע על מעמדו כעוסק פטור. עם זאת, יש לזכור שהפטור המדובר הוא רק עבור מע"מ, והוא אינו משחרר אנשים מחובת התשלומים שלהם למוסד לביטוח לאומי ולמס הכנסה. 

עוסקים פטורים במשבר הקורונה 

כשמשבר הקורונה פרץ לעולמנו בסערה, הוא סחף אתו עסקים רבים אל תהום עמוקה. הסיבות לכך רבות, אך בעיקר התנפצה לה בועה שבה עסקים התקיימו על הקצה. מאז חל שינוי מהותי, גם מבחינת המשבר העולמי הכספי והצורך של רבים להרוויח עוד כסף ובמגוון דרכים יעילות, וגם מבחינת החשיבה שלנו שנפתחה לאפשרויות תעסוקה רבות ומגוונות, כמו גם למשרות נוספות ופתרונות יצירתיים עליהם לא חשבנו קודם לכן. 

לא מעט אנשים בחרו בתקופת הקורונה לפתוח עוסק פטור גם כהשלמת הכנסה וגם כמקצוע אותו בחרו להגשים בתקופה בה ישבו בבית בחל"ת. עצמאי אמנם לא נהנה מהטבות שיש לשכיר כמו רכב, פנסיה וביטחון כלכלי, אך העצמאי, ובמיוחד העוסק הפטור, נהנה מחופש מוחלט ביצירת מקום התעסוקה, אפשרויות רבות להרחבה והתקדמות וכמובן השקעה אישית נקודתית שמקדמת נטו את העסק ואת העתיד הכלכלי של מחזיק העסק. בסוף, כולנו רוצים להצליח, אך אפשר לומר שמשבר הקורונה גרם ללא מעט מאתנו לבחור קצת אחרת ולהגשים את עצמנו באופן עצמאי. 

אם אהבתם אפשר גם לשתף

Facebook
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print
Threads

למידע נוסף ופרסום באתר השאירו פרטים

כתבות נוספות
חוויות אקשן

הם יושבים בחדר, האוזניות על האוזניים, העיניים נעוצות במסך. נשמע מוכר? גיל ההתבגרות מביא איתו

מה תרצו לחפש