"בישראל מתגרשים 11 אלף זוגות בשנה, האם אתם המשפחה הבאה?"

בניגוד למה שחשבתם, נכון לשנת הקורונה נרשמה ירידה של 7% במספר תיקי הגירושים, כך על פי דו"ח נתוני הנהלת בתי הדין הרבניים. כיום בעקבות משבר הקורונה, רבים מהזוגות המתגרשים הוצאו לחל"ת, פוטרו מעבודתם או חווים ירידה דרמטית בהיקף ההכנסות – נושא שיצר תקדים משפטי שלא נראה כמותו. 

בישראל מתגרשים בשנה סדר גודל של 11,000 זוגות, מדובר על אלפי משפחות שמתפרקות כל שנה. לרוב אנשים שואפים להגיע לאיזשהו הסדר ולקבוע מזונות ובכלל להגדיל את מערכת היחסים שלהם לאחר שהם מפרקים את החבילה. עו"ד רונן דליהו המתמחה בתחום דיני משפחה כבר 30 שנה הגיע לעשות לנו קצת סדר ומסביר לנו קצת יותר על השפעת המשבר הכלכלי על הסכמי גירושין ודיני המשפחה.  

ישנה החמרה במצב הכלכלי כתוצאה ממשבר הקורונה, האם אתה יכול לשתף אותנו מנקודת הראות שלך למצב?

"הרבה מאוד תיקים מגיעים לבתי-המשפט ויש סיכוי שעוד יגיעו לא מעט כתוצאה מסגירתם של הרבה מאוד עסקים, אנשים איבדו הכנסות, סגרו עסקים ויש מציאות מאוד קשה. אנשים לא יכולים לשלם את דמי המזונות שהוטלו עליהם במסגרת פסקי דין והחלטות שיפוטיות ואם זה בבתי המשפט ואם זה בבתי הדין והתוצאה היא שיש מציאות כלכלית קשה מנשוא" . עו"ד דליהו מוסיף כי אנשים לא עומדים בנטל הכלכלי וזה מביא אותם לפנות לערכאות משפטיות על-מנת להתור להפחתה או ביטול פסקי הדין שניתנו בעבר.

ליצירת קשר עם רונן דליהו השאירו פרטים

איך בתי המשפט מתייחסים למצב של משבר הקורונה, מבחינת פסיקת מזונות ותשלומים עבור הילדים?

"נכון להיום בתי המשפט הכירו במצב זמני של הקורונה כלומר הם לא מתייחסים לזה כתוצאה שהיא בלתי הפיכה , זה משהו זמני ואם אנחנו באמת רואים שמצב הקורונה אט אט להתפתח לכיוונים אחרים ולכן כרגע לא רואים בזה נסיבות משמעותיות על מנת להפחית או לבטל מזונות". מדברו של עו"ד דליהו בתי המשפט השאירו את פסקי הדין כמו שהם ולוקחים את זה בחשבון אבל לא כמציאות סופית.

כעורך דין שהוא גם מגשר בתחום, האם יש לך טיפים לבני זוג שהם לפני גירושים איך לצמצם את הנזק הפוטנציאל ולסיים את זה בצורה מכובד ביותר?

"אני יכול לומר שנושא של גישור והידברות ישירה בין ההורים או זוג מתגרשים הוא תמיד טוב אבל במיוחד במציאות כזאת.עדיף להגיע לפתרונות זמניים, פתרונות מקומיים של הידברות בין בני הזוג, פתרונות שהם יכולים להגיע להסדר כזה או אחר שבעצם יאפשר להם להמשיך ולחיות בפרק זמן הקרוב".

נראה כי עד שאדם פונה לבתי המשפט ומבקש הפחתה או ביטול עוד כשיש סיכוי שיכול להיות שהוא לא יקבל הרי בתי המשפט לא הכירו בזה – עדיף לחסוך זמן ולהגיע לפתרונות זמניים.

עו"ד רונן דליהו משתף אותנו בסיפור אישי – "הגיע אליי למשרד לפני כמה חודשים אדם שהייתה לו מסעדה והוא נאלץ לסגור בתקופת הקורונה, אנחנו יודעים כולנו איזה מציאות קשה היה בתחום של המסעדנות. הוא פנה לבת הזוג שלו ואמר לה "תראי אני במציאות קשה מאוד" וכשהוא יודע שגם היא שכירה וגם היא נמצאת במציאות לא פשוטה, ובמקום ללכת לבתי משפט, להתקטש ולהוציא כסף הם החליטו ליישב את הסכסוך באמצעות גישור ופנו למשרד שלנו. אני ישבתי ביניהם והגענו להסדר זמני – פתרנו את זה באמצעות חסכונות משותפים, מצאנו פתרונות על מנת לאפשר לשניהם לחיות עד יעבור זעם והנה העסק עכשיו מתחיל לעבוד חזרה ואני מקווה שהם יגיעו להסדר קבוע לאורך זמן".

ליצירת קשר עם רונן דליהו השאירו פרטים

חדשות נוספות

יצירת קשר